Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Veřejný test prototypů vozu Citigo E-Pilot

Veřejný test prototypů vozu Citigo E-Pilot

Škoda zahajuje pilotní projekt eMobility

V rámci pilotního projektu nyní Škoda nabídne vybraným zákazníkům a institucím v České republice zapůjčení deseti testovacích prototypů Citigo E-Pilot, postavených na základě stávajícího modelu Volkswagen e-up!. Cílem projektu je získat ještě před zahájením sériové výroby elektrické verze modelu Citigo od potenciálních zákazníků a zájemců o alternativní pohony informace o tom, jak se vůz a tato technologie osvědčily v běžném provozu.

Deset vozů Škoda Citigo E-Pilot s čistě elektrickým pohonem s akumulátory budou používat vybrané firmy, fleetoví zákazníci a státní instituce v každodenním provozu.

Senzory ve všech testovacích vozech budou zaznamenávat důležitá data, například vnější teplotu a teplotu ve voze, zrychlení apod. Tyto údaje se budou automaticky přenášet do technického vývoje značky Škoda, kde se budou vyhodnocovat. Tak lze získat cenné informace o využití vozu. Kromě toho se dá také sledovat zatížení akumulátorů v každodenním provozu nebo elektrické sítě při dobíjení.

Sériová výroba modelu Citigo s ryze elektrickým pohonem bude zahájena v posledním čtvrtletí letošního roku.

V příštích čtyřech letech rozjede Škoda Auto největší investiční program v dosavadní historii podniku a investuje zhruba dvě miliardy eur do elektrifikace a digitalizace. Do konce roku 2022 automobilka představí přes 30 nových modelů, z nichž více než 10 bude zcela nebo částečně elektrifikovaných. Již od začátku roku 2020 budou všichni obchodní partneři značky Škoda v České republice disponovat v rámci svých provozoven a servisů dobíjecími stanicemi, čímž aktivně přispějí k výraznému rozšíření dobíjecí infrastruktury v jednotlivých regionech. Ještě letos se kromě Citigo s plně elektrickým pohonem objeví Superb Plug-in hybrid s možností vnějšího dobíjení.

 

Komentáře ke článku