Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Luxusní SUV se značkou Mercedes-Benz

Luxusní SUV se značkou Mercedes-Benz

Monstrózní GLS je třídou S v podobě majestátního SUV.

Mercedes-Benz publikoval hlavní informace o novém SUV. V Evropě lze objednávat zatím jen verze GLS 350 d 4Matic a GLS 400 d 4Matic.

Mercedes GLS

Šestiválcový vznětový motor 2,9 l má výkon 210 nebo 243 kW (286 a 330 k), který pro splnění emisní normy Euro 6d mimo jiné používá katalyzátor ASC. Standardem jsou devítistupňová automatická převodovka s měničem a pohon všech kol, stejně jako vzduchové pérování. Pro potlačení velkých náklonů karoserie na nerovných cestách jej doplňuje hydropneumatická soustava.

Mercedes pro velké SUV slibuje ještě více prostoru, pohodlí a luxusu. Ve srovnání se svým předchůdcem proto GLS narostl o 77 mm na délku 5207 mm a rozvor náprav se protáhl o 60 mm na 3135 mm, takže nabízí velkorysý prostor a komfort sezení ve třech řadách sedadel. S výjimkou šířky je ještě větší než obří BMW X7.

Mercedes GLS

Pro nový GLS je k dispozici samoučící se infotainment MBUX se dvěma dotykovými obrazovkami 11,6“, ale i ovládáním dotykovou ploškou na volantu, touchpadem na středovém tunelu, případně i hlasem.

Nechybí ani pětizónová automatická klimatizace. Novinka samozřejmě dělá další krok směrem k autonomní jízdě a nabízí mnoho standardně, případně za příplatek dodávaných asistenčních systémů.

Krátce po premiéře na autosalonu v New Yorku se začaly na nový GLS přijímat objednávky, ale první vozy dorazí k majitelům až koncem roku. GLS se vyrábí v Tuscaloose v Alabamě (USA).

Mercedes GLS
Mercedes GLS

Komentáře ke článku