Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nejvýkonnější Mini pro silniční provoz

Nejvýkonnější Mini pro silniční provoz

Nové verze nabídnou jedinečnou dynamiku

Výrobce prémiových kompaktních automobilů z Coventry uvádí nové modely, které jsou nejvýkonnější z vozů určených pro silniční provoz v historii značky.

Mini JCW

Mini John Cooper Works Clubman

Čtyřválcový přeplňovaný motor 2,0 l disponuje technologií Mini TwinPower Turbo, vyvinutou speciálně pro modely John Cooper Works, a využívá rovněž variabilní rozvod Valvetronic. Ve vozech Mini John Cooper Works Clubman a Mini John Cooper Works Countryman má výkon 225 kW (306 k) mezi 5000 a 6250/min a maximální točivý moment 450 N.m v širokém rozsahu otáček od 1750 do 4500/min.

Mini JCW

Mini John Cooper Works Clubman

V obou vozech je motor standardně spojen s novou osmistupňovou převodovkou Steptronic Sport. Dále jsou zde mechanická závěrka diferenciálu na přední nápravě, systém pohonu všech kol ALL4, specificky naladěný podvozek, přídavné výztuhy struktury karoserie a zpevněné spojení motoru a šasi s nosnou strukturou vozu. Při normální jízdě s aktivovaným systémem DSC se točivý moment přenáší na přední kola. Pokud ovládání DSC zaznamená riziko prokluzu předních kol, elektronicky řízená spojka přesune točivý moment dozadu.

Mini JCW

Mini John Cooper Works Clubman

Nové LED přední světlomety jsou vybaveny funkcí dálkových světel Matrix. Mezi prvky standardní výbavy obou vozů patří LED přední světlomety, bezklíčkový přístup, volič jízdních režimů Mini a rádio Mini Visual Boost s 6,5“ dotykovým displejem a integrovaným systémem Connected Media s přístupem k online službám Mini Connected.

Mini JCW

Mini John Cooper Works Countryman

Mini John Cooper Works Clubman zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy a Mini John Cooper Works Countryman za 5,1 sekundy. Poprvé je u vozů Mini maximální rychlost elektronicky omezena na 250 km/h.

Mini JCW

 Mini John Cooper Works Countryman

Komentáře ke článku