Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Modernizovaná elektrická Nira jsou už v prodeji

Modernizovaná elektrická Nira jsou už v prodeji

Kia nasadila ceny od 684 980 korun

Automobilka Kia zahajuje v České republice prodej modernizované řady elektrifikovaných modelů Niro, kterou představila na březnovém autosalonu v Ženevě.

Hlavními změnami u vozů Niro HEV a Niro PHEV jsou nová světla denního svícení ve tvaru šipek, přepracovaná přední maska s chromovými prvky a inovované světlomety. Facelift se dotkl i předního a zadního nárazníku, stejně jako difuzéru s integrovaným stříbrným krytem.

 V interiéru doznala úprav palubní deska, které dominuje systém palubního infotainmentu s dotykovým displejem o rozměru 10,25". Ten nabízí funkce hlasových informací, zrcadlení, rozpoznávání hlasu, Handsfree Music Streaming včetně telefonování a čtení zpráv.

Patřičnou náladu v interiéru naladí šest barevných variant ambientního osvětlení. Ke zvýšení bezpečnosti přispívají elektronická parkovací brzda (EPB) a asistent následování v jízdním pruhu (LFA). 

Niro pohání zážehový motor 1,6 litru GDi v kombinaci s polymerovou baterií o kapacitě buď 1,56 kWh (Niro Hybrid), nebo 8,9 kWh (Niro PHEV). Emise oxidu uhličitého u verze Niro Hybrid činí 86-100 g/km (v kombinovaném cyklu podle NEDC), u Plug-in Hybridu PHEV 29 g/km (v kombinovaném cyklu podle NEDC). Dojezd čistě na elektřinu v městském provozu dosahuje až 65 kilometrů.

Niro Hybrid s motorizací o objemu 1,6 litru GDI a šestistupňovou automatickou převodovkou je ve výbavě Exclusive k mání za 684 980 korun. Plug-in s identickou specifikací vyjde na 999 980 korun.

Komentáře ke článku