Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Niro EV

Kia Niro EV

Crossover s elektrickým pohonem je v prodeji - v Koreji

Crossover Kia Niro s plně elektrickým pohonem se v Evropě představí na autosalonu v Paříži. Už se ale prodává v Jižní Koreji.
Kia Niro byla poprvé uvedena v roce 2016 s tím, že nová platforma tohoto crossoveru byla navržena tak, aby vyhovovala řadě pokročilých systémů pohonu. Dosud se Niro prodává v hybridní verzí a s plug-in hybridním pohonem. Nyní korejská automobilka na domácím trhu uvedla do prodeje Niro EV s plně elektrickým pohonem.

Trakční elektromotor má výkon 150 kW  a točivý moment 395 N.m. Sada akumulátorů je umístěna pod podlahou zavazadlového prostoru. Mají kapacitu 64 kWh, což Niru EV umožňuje dosahovat dojezdu až 450 km na jedno nabití. To z něj činí jedno z nejlepších vozidel s elektrickým pohonem.

Po modelu Soul EV je Niro EV druhým celosvětově prodávaným elektrickým vozidlem značky Kia. Evropskou premiéru bude mít na autosalonu v Paříži počátkem října a do prodeje v Evropě přijde do konce roku 2018.

 

Komentáře ke článku