Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Stotřicítka si znovu střihne Rallye Monte Carlo

Stotřicítka si znovu střihne Rallye Monte Carlo

Do Monaka zamíří šest českých škodovek

Na tiskové konferenci v sídle Autoklubu České republiky byl představen projekt Czechs4Monte.cz 2020. V jeho rámci se vydá v lednu příštího roku šest posádek na Rallye Monte Carlo Historique 2020. Na její start nastoupí výlučně s vozy značky Škoda.

Zážitky z naší první účasti na Rallye Monte Carlo Historique v roce 2016 a striktní pravidla předepisující použití konkrétních modelů byly základem plánu pro náš návrat. Začali jsme hledat stejně nadšené majitele těch správných škodovek a zároveň strategické partnery,“ uvedl Ivan Pistulka, jezdec a duchovní otec celé akce. 

Václav Blahna se výrazně podílel na nečekaném triumfu stotřicítek v Rallye Monte Carlo 1977

Po šedesáti letech se do Monaka vrátí automobil Škoda Octavia. „Monte“ po 26 letech znovu vyzve i někdejší pilot továrního týmu mladoboleslavské automobilky Vladimír Berger, jen Favorita vymění za legendární Škodu 130 RS. Členem doprovodu bude Václav Blahna, který právě se stotřicítkou vyhrál třídu v Rallye Monte Carlo 1977.

Historická soutěž se jede několik dní po úvodním podniku mistrovství světa a má svůj specifický formát. Účastníci vyrážejí z několika evropských měst a do Monte Carla míří takzvanou hvězdicovou jízdou. V dalším průběhu pak absolvují měřené testy, rozložené do pěti dnů. Akceptovány jsou pouze značky a typy automobilů, které se objevily v hlavním klání v letech 1955-1980.

Komentáře ke článku