Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

První Aston Martin do terénu

První Aston Martin do terénu

SUV DBX se už testuje na okruzích

Pro Jamese Bonda nebyl žádný terén problémem. Tajný agent - gentleman a řidič Aston Martinu se nezastavil před žádnou překážkou. Aston Martin ho nyní následuje a staví první auto pro jízdu v terénu. Provizorně nese jméno DBX a je téměř hotové - v domácím terénu nyní absolvuje závěrečnou fázi testů.

Aston Martin DBX Mask

Tým hlavního inženýra Matta Beckera zaměřil své vývojové práce na zvládnutí co nejširšího možného rozsahu typů cest. Testy probíhaly v nejrůznějších lokalitách po celém světě, včetně dvou hlavních vývojových center značky, a to v Silverstone a na Nürburgringu. DBX dokázal jezdit v zatáčkách na Nürburgringu rychlostí srovnatelnou s nejrychlejším sportovním vozem značky Aston Martin Vantage. Pozoruhodný výkon SUV znamenal, že tým techniků pravidelně dosahoval na Nordschleife časy na kolo kratší než osm minut.

Aston Martin DBX Mask

DBX je vybaven motorem V8 s objemem 4,0 l twin-turbo, známým z modelů Vantage a DB11, ale předčí je výkonem 404 kW (550 k) a točivým momentem 700 N.m.

Aston Martin DBX Mask

Komentáře ke článku