Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mountiaq a Sunroq ve Wolfsburgu

Mountiaq a Sunroq ve Wolfsburgu

Výstava prací studentů Škoda Akademie

Pavilon značky Škoda ve wolfsburgském Autostadtu hostí práce studentů Škoda Akademie v Mladé Boleslavi. Jedná se o unikátní koncepty vozů Mountiaq a Sunroq, které byly postaveny v minulých letech.

Tvorba žákovských studií má tradici již od roku 2014. Doposud vzniklo šest takových konstrukcí a v současné době se rodí sedmá.

Loni prezentovaný Škoda Mountiaq je pickup na bázi Kodiaqu. K jeho nejzajímavější výbavě patří silný naviják, světelná rampa na střeše nebo osvětlená ložná plocha, pod níž se nacházejí další odkládací prostory. 

Studentské koncepty jsou vystaveny v pavilonu značky Škoda ve wolfsburském Autostadtu

O rok dříve spatřil světlo světa kabriolet Škoda Sunroq. Mladí designéři ze sériového Karoqu odřízli střechu a zpevnili karoserii. Díky pátým dveřím má Sunroq dokonce větší zavazadelník než původní provedení. Kliky a podběhy kol jsou podsvícené LED diodami. Všechny dveře a nárazníky jsou opatřeny projektory, které promítají nápis Škoda na zem.

Komentáře ke článku