Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Dacia Spring má být nejdostupnější elektromobil v Evropě

Dacia Spring má být nejdostupnější elektromobil v Evropě

První městský vůz rumunské značky se čtyřmi místy pro cestující

Značka Dacia zůstává věrná své pověsti výrobce vozů, jenž udává nové směry na automobilového trhu. Nyní se připravuje zahájit novou éru své historie představením konceptu Dacia Spring. Výstavní exponát, připravovaný pro autosalon v Ženevě, předznamenává první elektrický model Dacia.

Dacia Spring

Za posledních 15 let Dacia vyvolala rozruch na trhu s novými automobily zejména plnohodnotným sedanem Logan za bezkonkurenční cenu a malým SUV Duster jakožto nejdostupnějším vozem v segmentu, navíc nabízejícím i pohon všech kol.

Dacia dokáže držet krok s dobou a přizpůsobuje nabídku technických inovací potřebám uživatelů. Přitom zůstává věrná svým původním hodnotám: nabízí jednoduché, spolehlivé a robustní vozy za velmi dobrou cenu. Díky tomu už získala 6,5 milionu zákazníků a prosadila se s modely Logan, Sandero a Duster jako evropský lídr prodeje osobních vozů soukromé klientele. Nyní se Dacia připravuje na novou revoluci - v souladu s požadavky legislativy EU musí začít prodávat i vozy s elektrickým pohonem. Přitom respektuje hodnoty a filozofii značky.

Dacia Spring

Dacia Spring naznačuje podobu čtyřmístného pětidveřového městského vozidla s plně elektrickým pohonem. Slibuje zpřístupnit snazší a čistší mobilitu pokud možno každému. Chce být ideální nabídkou pro nové služby mobility, například firmy podnikající v oblasti carsharingu, ale i pro soukromé použití. Koncept vychází z malého elektromobilu Renault City K-ZE, který se prodává výhradně v Číně, kde se také ve Wuchanu vyrábí.

Spojuje v sobě jednoduchost, robustnost a dostupnost. Lehká sériová verze má mít dojezd kolem 200 kilometrů (podle WLTP). Ten zaručí bezstarostné použivání ve městech i příměstských oblastech. Robustní vůz zpřístupní výhody elektromobility soukromým uživatelům i firmám. Kromě toho se snadno nabíjí a vyžaduje pouze nepatrnou údržbu.

Sériová verze bude k dispozici v průběhu roku 2021. Dacia zatím ani nenaznačila možnou cenu tohoto vozu, ale pro představu dodejme, že Renault City K-ZE v Číně stojí v přepočtu kolem 200 000 korun.

Dacia Spring

 

Komentáře ke článku