Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Auto pomáhá v boji s koronavirem

Škoda Auto pomáhá v boji s koronavirem

Zapůjčila přes 200 automobilů

Pod heslem #Skoda Auto pomaha se automobilka aktivně zapojila do boje s pandemií koronaviru. Pro potřeby některých dobročinných organizací (Charita Česká republika, Adra, Český červený kříž, Nadace Sue Ryder) i obcí uvolnila flotilu více než 200 vozů a 150 elektrických skútrů ze své carsharingové platformy HoppyGo. Současně se stará o jejich pravidelnou dezinfekci ozonem.

Pracovníci oddělení technického vývoje Škody Auto se spolu s výzkumníky z Institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení technického v Praze podíleli na aplikaci 3D tisku při výrobě respirátorů nejvyšší třídy ochrany FFP3. Jejich výhoda spočívá v tom,že jsou díky výměnnému filtru znovu použitelné. 

Respirátor, zhotovený technologií 3D tisku

Po úspěšné certifikaci, která proběhla před několika dny, se už rozeběhla produkce s denní kapacitou šedesáti kusů. Hotové exempláře míří neprodleně prostřednictvím Ministerstva zdravotnictví České republiky do nemocnic a k lékařům.

Komentáře ke článku