Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Odyssey 21 obuje pneumatiky Continental

Odyssey 21 obuje pneumatiky Continental

Příští rok startuje elektrická terénní série Extreme E

Společnost Continental je jedním z hlavních partnerů vznikajícího šampionátu Extreme E, určeného pro terénní závodní speciály s elektrickým pohonem.

Podle předběžného pětidílného kalendáře sezona 2021 začne 22. ledna v senegalském Dakaru a postupně bude pokračovat podniky v Saúdské Arábii, Nepálu, Grónsku a v Brazílii.

Přihlášené týmy budou používat pneumatiky Continental. Výrobce se již na úlohu dodavatele obutí pro Extreme E připravuje. Ve spolupráci se švédskou jezdkyní Mikaelou Ahlin-Kottulinskou probíhá intenzivní testování.

V současnosti testuje pneumatiky pro Extreme E Švédka Mikaela Ahlin-Kottulinská

Unikátní je rovněž formát závodů, které budou probíhat vyřazovacím způsobem v šest až deset kilometrů dlouhých etapách, přičemž trasa bude určena virtuálními bránami.

Technika bude jednotná. Vůz Odyssey 21 od firmy Spark Racing Technology disponuje výkonem odpovídajícím 550 koňským silám a zrychlením z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy.

Účast přislíbila řada vynikajících závodníků v čele se šestinásobným mistrem světa v rallye Sébastienem Ogierem či bývalými jezdci F1 Lucasem di Grassem a Brunem Sennou.

Komentáře ke článku