Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Continental se prosadil i na poli designu

Continental se prosadil i na poli designu

Cena pro neviditelná tlačítka a zakřivený displej

Společnost Continental dosáhla dvojitého úspěchu v soutěži German Design Award. V kategorii Vynikající produktový design ji zajistily vítězství neviditelná tlačítka, nesoucí označení Morphing Controls, a integrované řešení displeje Curved Plastic Lens Display.

Morphing Controls vystupují z povrchu přístrojové desky, jakmile se k němu přiblíží ruka řidiče. Po stisknutí segmentu je vyslán jako potvrzení krátký impuls. V momentě, kdy kontakt skončí, vše znovu zmizí. 

Neviditelná tlačítka se zhmotní při přiblížení řidičovy ruky

Curved Plastic Lens Display představuje další vývojový krok pro velké uživatelské rozhraní mezi vozidlem a šoférem či cestujícími. Malé poloměry zakřivení v kombinaci s topografickými povrchovými prvky zlepšují zážitek z více zobrazovacích systémů ve voze. Na rozdíl od podobných řešení ze skla se zde setkáváme s řadou výhod, například integrací topografických povrchových prvků nebo s více stupni volnosti prostřednictvím tištěných a individualizovaných možností designu.

Komentáře ke článku