Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Na Rallye Český Krumlov triumfoval Citroën

Na Rallye Český Krumlov triumfoval Citroën

Premiéra virtuálního šampionátu

Mezinárodní mistrovství České republiky v Online Rally má za sebou úvodní soutěž - eSport Rallye Český Krumlov. Na jejím startu se sešlo bezmála 400 účastníků, které čekalo osmdesát měřených asfaltových kilometrů.

Vstupní šestikilometrovou speciálku nejlépe zvládl Marek Peter se Škodou Fabia R5 evo. Brzy ho však v čele vystřídal Dennis Zeťák, řídící virtuální Citroën C3 R5. Už po druhé rychlostní zkoušce odpadl ze třetího místa jeden z favoritů Mariusz Chrascina z Polska. 

Štěstí zkusili i skuteční rallyoví jezdci, například René Dohnal

Jeho krajan Adrian Klimas s fabií naopak mocně Zeťákovi šlapal na paty. Lídr odvrátil největší útok ve čtvrté vložce, nicméně v závěrečné těsně před cílem chyboval. Z hodin se ale dostal a nakonec uhájil vítězství s těsným náskokem tří sekund. Na dalších pozicích se umístili Štěpán Paulát (Volkswagen Polo GTI R5), Zdeněk Jílek (Škoda Fabia R5 evo) a Tomáš Buriánek (Škoda Fabia R5 evo).

V souběžně konaném Peugeot Online Rally Cupu uspěl se speciálem 208 R2 Michal Streit před Zdeňkem Omelkou a Lukášem Staňkem.

Šampionát pokračuje 16. - 21. června 1.e Rally Hustopeče.

Komentáře ke článku