Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Martorellu se rozebíhá výroba Cupry Formentor

V Martorellu se rozebíhá výroba Cupry Formentor

Denně vzniká 160 automobilů

Značka Cupra zahájila výrobu nového modelu Formentor. První vozidlo, navržené specificky pro tuto značku, je připraveno vstoupit v měsíci říjnu na trh ve verzi o výkonu 310 k. Od příštího roku bude na výběr široké portfolio až sedmi motorů včetně hybridních verzí s možností vnějšího nabíjení.

Cupra Formentor bude šestým modelem vyráběným v závodě Martorell. Jeho produkce se tím zvýší o více než 10 %. Nový předseda představenstva společnosti Seat a značky Cupra Wayne Griffiths vyjádřil důvěru v budoucí vývoj a uvedl, že výroba tohoto vozu i ostatních modelů v martorellském závodě již běží na plnou kapacitu.

Na výrobě prvního exkluzivního modelu Cupra se podílí celkem 3000 zaměstnanců, kteří jsou na druhé montážní lince závodu rozděleni do tří směn. Zpočátku se bude vyrábět 160 vozů Formentor denně.

Nový Formentor je pro značku Cupra velkým krokem vpřed. První vůz, vyvinutý specificky pro tuto značku, přispěje k jejímu dalšímu růstu, zviditelní ji na trhu a zvýší její atraktivitu pro zákazníky. Uvedením tohoto vozu na trh chceme překonat náš původní cíl zdvojnásobit objem prodeje značky Cupra a vstoupit na nová mezinárodní odbytiště díky široké nabídce sedmi motorů. Tento vůz navíc zvýší objem výroby závodu Martorell o více než 10 % a vytíží příslušnou montážní linku na maximum její kapacity. Jsem přesvědčen, že tento model změní budoucnost značky Cupra,“ zdůraznil Wayne Griffiths.

Formentor je klíčovým pilířem strategie globalizace značky Cupra, která s tímto novým modelem hodlá upevnit své postavení na největších evropských trzích a vstoupit i do zemí s nejvyšším stupněm elektrifikace, například do Norska. Griffiths také uvedl, že Cupra rozšíří svou globální působnost o nové latinskoamerické trhy, ale i o Turecko a Izrael. 

Formentor je prvním původním modelem značky Cupra

První model homologovaný pod značkou Cupra doplní Cupru Ateca a Cupru Leon, jejichž nové verze vstoupí na trh také v posledním čtvrtletí roku 2020. Značka tak začíná svou produktovou ofenzivu poté, co od svého založení v roce 2018 do konce září 2020 prodala 55 000 vozů, čímž překonala všechna původní očekávání.

Cupra navíc zahajuje proces elektrifikace. Před koncem letošního roku uvede na trh první externě nabíjitelné hybridní verze modelu Cupra Leon. Na začátku roku 2021 bude následovat Cupra Formentor. Rovněž v příštím roce rozšíří nabídku obou hybridních modelů Cupra el-Born, první elektromobil značky. Cupra očekává, že po uvedení kompletní produktové řady na trh bude přispívat k celkovému obratu společnosti Seat jednou miliardou eur.

Griffiths rovněž oznámil, že po slavnostním otevření prvního evropského dealerství Cupra Garage v Hamburku buduje značka pro uvedení modelu Formentor na trh síť specializovaných showroomů v nových a flexibilních formátech, které se vymykají tradiční podobě prodejce automobilů. Značka do konce letošního roku rozšíří svou globální obchodní síť na téměř 520 specialistů Cupra. Kromě toho pokračuje nábor dalších odborníků na pozici Cupra Master, jejichž celkový počet na celém světě dosáhne 600 do konce roku 2020.

Komentáře ke článku