Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Sto tisíc baterií z Mladé Boleslavi

Sto tisíc baterií z Mladé Boleslavi

Škoda Auto je dodává celému koncernu

Společnost Škoda Auto dnes zhotovila stotisící vysokonapěťovou trakční baterii. V areálu v Mladé Boleslavi o ploše zhruba 2000 čtverečních metrů vedle produktů pro vlastní plug-in hybridní vozy vznikají také akumulátory pro koncernové značky Audi, Seat a Volkswagen.

Výroba v závodě byla zahájena v září 2019. Baterie je sestavena zhruba za dvě hodiny, když přitom projde 66 různými pracovními stanicemi. Každých 88 vteřin sjede z linky jedna, určená pro plug-in hybridy na bází modulární platformy s příčně uloženým motorem (MQB).

Zásluhu na tom má 58 zaměstnanců v každé směně, kterým pomáhá třináct robotů. 

V Mladé Boleslavi už smontovali sto tisíc baterií pro plug-in hybridy

Na lince se moduly pro levou i pravou polovinu systému nejprve montují separátně. Jsou opatřeny speciální fólií, která odvádí teplo a slouží k chlazení. Posléze se mezi obě části vloží hliníkový chladič a následně se celek přesune do masivní hliníkové vany. Dalším krokem je instalace potřebné elektroniky, kabelových svazků, těsnění a držáků.

Aby se zaručilo, že proces spolehlivě běží, v pravidelných intervalech se do linky vkládají speciálně upravené testovací kusy. Po kontrole těsnosti následují prověrka elektrických funkcí na celkem třinácti zkušebních stavech a nabití na část kapacity.

Komentáře ke článku