Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kristoffersson kráčí za triumfem i doma

Kristoffersson kráčí za triumfem i doma

MS v rallyekrosu – Höljes – sobota

Po vítězstvích při podnicích v portugalském Montalegre a norském Hellu to rozjíždí Johan Kristoffersson velmi dobře i na domácí půdě. Při třetím podniku letošního mistrovství světa v rallyekrosu ve švédském Höljes totiž zatím pětinásobný šampion vyhrál, co se dalo. Nejrychlejší byl jak v obou volných trénincích, tak v superpole i v prvních dvou jízdách. Do neděle tak vstoupí jako lídr průběžného pořadí.

„Auto se chová velmi dobře a my dosáhli na výsledky, které jsme chtěli. Zítra nás ale ještě čeká nějaká práce. Každopádně jsme na druhý den tohoto magického víkendu připraveni,“ byl Kristoffersson po sobotním programu nadšený.

Největšího soupeře prozatím Kristoffersson nachází ve svém týmu. Je jím totiž jeho týmový kolega Ole Christian Veiby. Nor se po prvních dvou jízdách nachází na celkové druhé příčce se ztrátou 13 bodů. Zatímco v první jízdě obsadil Veiby druhé místo, ve druhé skončil třetí.

Ole Christian Veiby je po sobotě druhý za Johanem Kristofferssonem. Foto: Kristoffersson Motorsport


O třetí místo se po sobotě dělí bratři Hansenové. Jak Timmy, tak Kevin dosud nasbírali 81 bodů. Ani pro jednoho ale nebyla sobota idylická. Kevin skončil při první jízdě až osmý poté, co v úvodu vycestoval z dráhy.  V té druhé si ale spravil chuť druhým časem. Pro Timmyho dopadla lépe první jízda, ve které skončil třetí. Ve druhé jízdě mu zkomplikoval vystoupení defekt pneumatiky. Kvůli němu neobsadil lepší než páté místo.

Stáj Hansen Motorsport doufá, že si před domácími fanoušky spraví chuť po nevydařeném vstupu do sezony. To platí zejména pro Timmyho Hansena. Zatímco v Montalegre skončilo vystoupení šampiona z roku 2019 už v semifinále po kolizi s bratrem Kevinem a Gustavem Bergströmem, v Hellu byl vyřazen už při čtvrté jízdě po kolizi s Olem Christianem Veibym. Zatímco Kevin Hansen skončil v Montalegre druhý, v Hellu ho vyřadil v semifinále defekt pneumatiky.

Problémy pro Loeba i chybějící Bergström



Za dvojicemi stájí Kristoffersson a Hansen se nacházejí jezdci stáje Construction Equipment Dealer Team. Pátá pozice patří druhému muži průběžného pořadí šampionátu Niclasi Grönholmovi a šestá je jeho parťačka Klara Anderssonová. Sedmý je Guerlain Chicherit, osmý Sébastien Loeb, devátý Timo Scheider a desátý Gustav Bergström.

Loeb a Scheider měli smůlu zejména ve druhých jízdách. Ty totiž nedokončili. Zatímco legendu WRC vyřadil problém s posilovačem řízení, Scheider nedojel po kolizi se soupeřem.

Lancii Sébastiena Loeba potrápil posilovač řízení. Foto: Special One Racing


Gustav Bergström se dokonce na dráze vůbec neobjevil. Důvod je prostý. Závodil totiž v jiném švédském městě - Fällfors. Tam se konal podnik seriálu Porsche Carrera Cup Scandinavia. V Höljes se na dráze objeví až v neděli, kdy ho čeká třetí a čtvrtá jízda a poté vyřazovací boje.

Sobotní absence nemusí Bergströma nijak trápit. Jelikož je součástí startovního pole jen deset jezdců, má jistotu postupu do semifinále. Do něj by totiž podle pravidel mělo postupovat dvanáct nejlepších jezdců z rozjížděk.

Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: Kristoffersson Motorsport

Komentáře ke článku