Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Změny u Kristofferssona

Změny u Kristofferssona

V Lydden Hillu pojede místo Bergströma Evjen

Stáj Kristoffersson Motorsport nastoupí při čtvrtém podniku rallyekrosového mistrovství světa v britském Lydden Hillu s lehce obměněnou jezdeckou sestavou. Johana Kristofferssona a Oleho Christiana Veibyho totiž doplní Sondre Evjen. Pětadvacetiletý Nor jednorázově zaskočí za Gustava Bergströma, na kterého čekají jiné blíže nespecifikované povinnosti.

„Bude to velká zábava. Dlouho jsem si chtěl ve světovém šampionátu zazávodit s jedním z těchto elektrických vozů. Opravdu se na to těším. Zároveň jsem ale také trochu nervózní. Sice pojedu poprvé a nemůžu si dělat velké naděje, chci se ale v autě cítit dobře a dostat se do rytmu,“ říká Evjen před svou premiérou v nejvyšším patrech světového šampionátu.

Evjen na sebe dosud upozornil zejména v evropském rallyekrosovém šampionátu. V něm se mu podařilo vyhrát mimo jiné i jeden podnik nejvyšší třídy RX1. Na nejvyšší stupeň vystoupal loni v lotyšské Rize poté, co triumfoval s vozem Audi S1 stáje JC Raceteknik. Dobře už ale zná i prostředí stáje Kristoffersson Motorsport. Za tu závodil v nejvyšší kategorii evropského seriálu v letech 2019 a 2020. V sezoně 2020 dokonce obsadil s vozem Volkswagen Polo celkovou třetí příčku.

Evjen uznává, že se v Lydden Hillu neobejde bez pomoci svých týmových kolegů: „S Johanem už jsem trochu mluvil a on říkal, že jezdit s tímto autem je velká zábava. Když jsem závodil pro Kristoffersson Motorsport v evropském šampionátu, jezdil jsem s podobným nastavením jako on. Doufám proto, že to takto bude fungovat i s elektrickým vozem. Johan a Ole Christian ode mě během víkendu určitě dostanou nějaké otázky,“ přiznává Evjen.

Šéf stáje Tommy Kristoffersson se rovněž těší na to, až uvidí Evjena v akci. Myslí si totiž, že se od svého prvního působení u Kristoffersson Motorsportu zlepšil.

„Když za nás závodil dříve, tak jsem viděl, že má potenciál. Nějaké věci se ale potřeboval naučit. Nyní prošel dobrou školou u JC Raceteknik a jezdecky vyzrál. Umí dobře číst situaci na dráze a dokáže být ve správné pozici, takže se jen zřídkakdy dostává do potíží,“ má pro svého staronového jezdce slova chvály.

Evjen a Kristoffersson Motorsport spolu jednali už před sezonou o možném společném působení v evropském rallyekrosovém šampionátu. K této spolupráci sice nakonec nedošlo, Kristoffersson starší ovšem nevylučuje další možnou spolupráci mezi Evjenem a týmem.

Gustav Bergström bude ve Velké Británii chybět. Foto: Kristoffersson Motorsport


„Nikdy nevíte, co bude dál. Sondreho vnímám jako zdroj navíc a jako možnou rezervu pro nás. Chci mu dát příležitost, aby ukázal, co umí,“ vysvětluje.

Pro stáj Kristoffersson Motorsport se zatím letošní sezona vyvíjí velmi slibně. Johan Kristoffersson totiž dokázal zvítězit ve všech z prvních tří letošních podniků a vede průběžné pořadí s náskokem 27 bodů před Niclasem Grönholmem. Ole Christianu Veibymu patří čtvrtá příčka. Gustav Bergström se zatím trápí a nachází se na poslední desáté příčce.

Zdroj: World Rallycross Championship, Autonoviny.cz, Kristoffersson Motorsport, úvodní foto: Kristoffersson Motorsport

Komentáře ke článku