Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda na Future Port Prague

Škoda na Future Port Prague

Studie Vision X poprvé k vidění v České republice

Škoda Auto DigiLab jako oficiální partner podpoří futuristický veletrh Future Port Prague, který se uskuteční ve čtvrtek a pátek 6. a 7. září. Dílna nápadů automobilky z Mladé Boleslavi představí aktuální projekty a inovativní vychytávky a na festivalu chce objevit nové talenty. Škoda Auto kromě toho vystaví ve své domovské zemi poprvé před odborným publikem studii crossoveru Vision X.

Andre Wehner, Chief Digital Officer a vedoucí zodpovědný za rozvoj společnosti a digitalizaci ve Škoda Auto, vysvětluje: „Jako největší platforma pro výměnu technologických inovací ve střední Evropě nám Future Port Prague nabízí optimální prostředí pro získání mladých talentů pro naše vize o mobilitě budoucnosti.

Zakladatel Martin Holečko doplňuje: „Future Port nabízí každému šanci zakusit budoucnost již dnes. Konkrétně, naživo, přímo na místě a prostřednictvím inspirativních rozhovorů a přednášek.“

Kromě konference, workshopů a sympozia o etice strojů je centrální součástí Future Portu také festival. Škoda Auto zde vystaví koncepční studii crossoveru Vision X, která oslavila svou světovou premiéru v březnu na autosalonu v Ženevě. Automobilka ji zde ukáže poprvé odbornému publiku v České republice. Studie je prvním hybridním vozidlem Škoda, které kombinuje pohon na CNG, benzin i elektřinu. Důsledně rozvíjí digitalizaci a nabízí služby související s mobilitou, jakými jsou Smart Parking, carsharingová služba HoppyGo nebo CareDriver.

Kromě toho prezentuje Škoda Auto společně se Škoda Auto DigiLab své dva carsharingové projekty: HoppyGo, službu sdílení vozu mezi soukromými osobami, a Uniqway, carsharingový model pro studenty.

Součástí oficiálního programu bude Impact Meeting Future of Mobility, pořádaný ve Škoda Auto DigiLab druhý den akce. K diskusi se sejdou řečníci a odborníci z celého světa. Budou projednávat trendy v oblasti mobility a s ní spojené businessové příležitosti, které mohou pomoci současnému automobilovému průmyslu k dalšímu rozvoji.

Kromě toho hledá pražská inovativní dílna nápadů na akci talentované mladé lidi, kteří přicházejí s vlastními nápady k rozvoji digitálních řešení mobility a chtějí aktivně spoluutvářet transformaci podniku na „Simply Clever společnost nabízející nejlepší řešení mobility“.

 

Komentáře ke článku