Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volvo 360c

Volvo 360c

Koncept autonomního městského vozidla budoucnosti

Koncept 360c automobilky Volvo Cars je součástí její vize budoucnosti cestování, která se bude odvíjet ve znamení autonomního řízení, elektrického pohonu, online služeb a především bezpečnosti.

Volvo 360c

Podstatou konceptu je potenciál zásadním způsobem změnit lidské životy proměnou neproduktivního nebo nudného času stráveného cestováním ve voze v minuty nebo hodiny, které budou lidé věnovat něčemu užitečnému nebo zábavě.

„Lidé nebudou muset hledat bydlení ve městech nebo v jejich těsné blízkosti, protože odpadne neproduktivní čas strávený jízdou do zaměstnání. Mobilní kancelář, jakou koncept 360c představuje, umožní lidem žijícím ve větší vzdálenosti od přeplněných měst využívat svůj čas příjemnějším a efektivnějším způsobem,“ uvedl Morten Levenstam.

Koncept je elektrickým vozem s plně autonomním řízením. Nabízí nový pohled na přepravu lidí a na to, jak lze strávit čas na cestách zábavou s přáteli, příjemnými chvilkami s rodinou nebo prací. Představuje čtyři potenciální prostředí vycházející z konkrétních způsobů využití autonomně řízených vozidel: prostor na spaní, mobilní kancelář, obývací pokoj a místo k zábavě. Díky tomu se stává atraktivní cestovní alternativou, jež může v budoucnu silně konkurovat letecké, autobusové nebo vlakové dopravě, které předčí v oblasti komfortu, pohodlí a soukromí.

Volvo 360c
Volvo 360c

Komentáře ke článku