Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW iNEXT se již testuje

BMW iNEXT se již testuje

Elektrické SUV jezdí v těch nejnáročnějších podmínkách

Automobilka BMW přišla v loňském roce se zajímavým konceptem iNEXT, který se má stát její technologickou vlajkovou lodí. To samozřejmě zahrnuje technologie dneška i zítřka, včetně autonomního řízení. První prototypy se právě testují za polárním kruhem, ve švédském Arjeplogu. Sem se každoročně sjíždějí automobilky z celého světa, aby zde vylepšovaly a testovaly schopnosti svých vozů v náročných zimních podmínkách. Testovalo se zde například i Ferrari FF.

BMW zde má své vlastní středisko a iNEXT tu právě prochází testováním. Je to další velký krok ve vývoji modelu, který se má ve výrobě objevit již za dva roky. Elektrické SUV bude sjíždět z výrobní linky v továrně v německém Dingolfingu. Má splňovat veškeré požadavky na běžné SUV, včetně pohonu všech čtyř kol. Zároveň se stane průkopníkem některých technologií značky.

 

BMW Vision iNEXT

 

Automobil bude mít dva různé režimy řízení. Ten první se jmenuje Ease a jde o plně autonomní režim. V okamžiku jeho spuštění se pedály zasunou pod podlahu a schová se i volant. Řidič se pak může bavit se zbytkem posádky a hrát třeba karty. Druhý režim se jmenuje Boost a jde o klasickou koncepci řízení, na kterou jsme zvyklí. BMW iNEXT ale slibuje zábavu za volantem i v tomto nastavení, a to díky pokročilé dynamice.

Bohužel zatím nejsou známé žádné bližší technické specifikace. Můžeme pouze odhadovat a to takto dva roky dopředu není rozumné. Pár informací bychom se ale mohli dozvědět na nadcházejícím autosalonu v Ženevě.

Komentáře ke článku