Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi už přijímá objednávky na RS5 Sportback

Audi už přijímá objednávky na RS5 Sportback

Čtyři sta padesát koní a z nuly na stovku za 3,9

Evropští dealeři Audi zahájili příjem objednávek na vůz RS5 Sportback, který přijde na trh v polovině tohoto roku. Pětidveřové kupé bude v Německu k dostání za 82 700 eur.

Atraktivně vyhlížející automobil s přídavnými aerodynamickými prvky, difuzorem a oválnými výfuky je standardně obut do devatenáctipalcových ráfků, na přání je možné získat o palec víc. Zákazník má na výběr tři barevné pakety detailů – lesklý černý, matný hliníkový a karbonový. Karoserie je lakována v odstínu zelená Sonoma.

Do tmavých tónů laděný interiér je vyšperkován řádkou doplňků z ušlechtilé kůže a multifunkčním volantem.

Energii Sportbacku dodává dvakrát přeplňovaný šestiválec 2.9 TFSI, disponující 331 kW (450 koňskými silami) a nejvyšším točivým momentem 600 Nm v rozmezí od 1900 do 5000 otáček za minutu. Z nuly na stovku auto zrychlí za 3,9 sekundy a dokáže se rozjet až na 280 km/h. 

K přenosu výkonu slouží optimalizovaná osmistupňová převodovka tiptronic. Permanentní pohon všech kol je opatřen středovým samosvorným diferenciálem. Ten rozděluje hnací sílu na nápravy asymetricky v poměru 40 : 60. Zajišťuje tak ideální trakci a maximální bezpečnost jízdy, přičemž zároveň dovoluje ostrý řidičský styl. Pokud jedna náprava ztratí adhezi, přenáší se výkon okamžitě na druhou, a to až do výše 70 procent na přední a 85 procent na zadní.

Za příplatek je k mání sportovní podvozek s funkcí Dynamic Ride Control (DRC), keramickými brzdami a dynamickým řízením.

 

Komentáře ke článku