Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Elektromobil superlativů

Elektromobil superlativů

Hvězdou Greentech-Festivalu je Battista od Automobili Pininfarina

Elektrický pohon umožňuje, aby hypersport Battista nabízel lepší výkonnost než monoposty formule 1. S trakčními elektromotory o celkovém výkonu 1,4 MW (1900 k) a točivém momentu 2300 N.m dosahuje zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než dvě sekundy, rychlostí 300 km/h jede už za 12 s a jeho nejvyšší rychlost přesahuje 400 km/h.Přitom elektřinou poháněná raketa na kolech jezdí s nulovými emisemi v místě provozu, takže může i do center měst.Dojezd slibuje 480 kilometrů.

Battista

Pozoruhodným detailem vozu, který se prezentuje na přehlídce „zelených technologií“ během závodu formule E, je jeho speciální lakování, které podle návrhu stylistů od Pininfariny realizovala specializovaná grafická firma Truly Design z Turína. V Berlíně tento originálně zabarvený vůz představili bývalí piloti formule 1 Nick Heidfeld a Nico Rosberg.

Věhlasná Carozzeria Pininfarina jich chce vyrobit 100 kusů, z čehož polovina má najít kupce v Evropě. Cena je kolem dvou milionů eur. V Německu jsou pro servis těchto hyperaut připraveni dva specializovaní prodejci se servisy.

Battista

Komentáře ke článku