Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Continental si vyšlápl na nepříjemný zápach z výroby

Continental si vyšlápl na nepříjemný zápach z výroby

Zkouší různé technologie pro jeho potlačení

Průmyslovou produkci v řadě případů provází nemalý zápach, který obtěžuje obyvatele v blízké zástavbě a může mít vliv i na jejich zdraví.

Společnost Continental proto otestovala ve spolupráci s firmou Regitas protipachovou technologii, nazvanou Biothys. Funguje na principu řízeného proudění vzduchu přes polymerní gel Gelactiv, jenž z něj odebírá aktivní látky, které po smísení se znečištěnou vzdušinou neutralizují pachové částice.

Vyzkoušeno bylo pět různých kombinací s cílem nalézt co nejlepší poměr pro eliminaci nežádoucího odéru. Výsledky však nepotvrdily předpokládanou účinnost, a proto nebude Continental Biothys využívat. 

V otrokovickém závodě Continentalu zkoušejí technologie na eliminaci pachů

Během podzimu 2019 dále probíhalo v otrokovickém závodě ve třech rozdílných provozech testování filtrů na bázi nanočástic k zachytávání pachových látek. Tyto moderní materiály vyvíjí firma Ekotech ochrana ovzduší jako součást vědeckého projektu s Univerzitou Pardubice.

Kromě toho se ve spolupráci s hannoverskou centrálou pracuje na přípravě opatření, jejichž cílem je eliminace pachové zátěže z vulkanizace plášťů a přípravy kaučukových směsí.

Veškeré zmíněné aktivity jsou prováděny nad rámec stanovených legislativních požadavků se záměrem zlepšit kvalitu ovzduší v Otrokovicích a v jejich blízkém okolí.

Komentáře ke článku