Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Celoroční gumy jsou alternativou pro sváteční šoféry

Celoroční gumy jsou alternativou pro sváteční šoféry

Sezonním pneumatikám se ale nevyrovnají

Pneumatiky pro osobní automobily můžeme řadit do tří kategorií – vedle klasických letních a zimních plášťů existují také celoroční. Ty jsou ideální volbou pro motoristy, kteří najedou kolem pěti tisíc kilometrů ročně, nepohybují se v horských regionech nebo mají více než jeden vůz.

Navíc tyto výrobky splňují veškeré legislativní požadavky na provoz v každém období. To znamená, že mohou být používány i mezi 1. listopadem a 31. březnem, pokud se na silnicích vyskytuje souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, případně lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že taková situace nastane. Stejně tak je možno je bez obav použít v úsecích, opatřených příkazovou dopravní značkou Zimní výbava.

Mezi hlavní výhody celosezonních pneumatik bezesporu patří finanční i časová úspora. Není nutno kupovat druhou sadu ráfků a senzorů TPMS. Odpadají náklady na přezouvání a problémy s uskladněním. Záporem naopak je potřeba dodržet minimální hloubku dezénu čtyři milimetry v zimní periodě.

I když současné „univerzálky“ poskytují dobré jízdní vlastnosti na různých površích, uživatelé musejí počítat s tím, že mají své limity a nedosahují výkonů letních a zimních pneumatik.

Komentáře ke článku