Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Elektrické skútry pro Brno

Elektrické skútry pro Brno

Ke sdílení jich bude připraveno 250

Škoda Auto DigiLab a město Brno se dohodly na spolupráci na projektech trvale udržitelné mobility. Prvním krokem bude rozšíření služby sdílených elektrických skútrů BeRider do moravské metropole.

Memorandum o porozumění podepsaly brněnská primátorka Markéta Vaňková a Jarmila Plachá, ředitelka Škoda Auto DigiLab. Spuštění flotily až 250 elektroskútrů se předpokládá v brzkém časovém horizontu.

Ještě předtím se vyznačí na mapě zóny, ve kterých si bude možné stroje vypůjčit a opětovně vrátit. Patří k nim zejména širší centrum Brna, univerzitní kampus a další pro občany důležitá místa.

 

Ke sdílení elektroskútru postačí aplikace v mobilu

 

Potenciální uživatelé si do svého smartphonu musejí nejdříve nainstalovat aplikaci BeRider, která je zdarma k dispozici pro iOS a Android, a zřídit si účet. Po úspěšné registraci se ukáže plánek s dostupnými vozidly, která lze rezervovat předem. Řidič si vybraný exemplář odemyká i zamyká bezklíčově. Po skončení jízdy uloží přilbu zpět do zavazadelníku. Krátkým potvrzením prostřednictvím mobilu pak pronájem ukončí.

Komentáře ke článku