Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Na digitální klíč zloději nevyzrají

Na digitální klíč zloději nevyzrají

Zásilku najde adresát přímo v autě

Společnost Continental získala další zakázky na svůj přístupový systém CoSmA, využívající chytrý telefon. Zahájení výroby je plánováno na rok 2021.

CoSmA nahrazuje běžné klíčky od vozu. Řidiči automobil odemknou i nastartují pomocí mobilu, aniž by jej při tom museli brát do ruky.

Srdcem zařízení je digitální klíč, který obsahuje oprávnění k přístupu. Majitel jich může v jedné aplikaci generovat a spravovat více současně a jednoduše je sdílet s rodinou i s přáteli. Toto řešení je využitelné rovněž pro doručovací služby, aby zásilku objednanou online dodaly přímo do vozidla. Jakmile příslušný požadavek potvrdí backendový program pro správu klíčů na cloudu Continental, auto se otevře.

V nejnovější generaci CoSmA používá Continental ultraširokopásmovou rádiovou technologii (UWB). Rádiové moduly UWB a UWB Bluetooth Low Energy (UWB-BLE) lokalizují autorizovaný smartphon s vysokou přesností uvnitř i vně automobilu.

Palubní architektura CoSmA obsahuje také centrální elektronickou počítačovou jednotku se zabezpečovacím prvkem, která slouží jako certifikované bezpečné úložiště. Skýtá ochranu před získáním neoprávněného přístupu pomocí tzv. relay útoku (man-in-the-middle), při němž se zloděj snaží zachytit signál klíče a zneužít jej k vniknutí do vozu. Detailní určení polohy pak využívají funkce zaměřené na uživatele, například dálkově ovládané parkování.

Komentáře ke článku