Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volkswagen se chystá na rekordní jízdy v Bonneville

Volkswagen se chystá na rekordní jízdy v Bonneville

Jetta by měla zdolat hranici 335,5 km/h

Možná brzy poznáme nejrychlejší sériový volkswagen v historii. Americké zastoupení značky se chystá vyrazit s modelem Jetta na pověstné solné jezero Bonneville v Utahu.

Půjde zde pochopitelně o překonání rekordu. Konkrétně, jak se uvádí v tiskové zprávě, o primát ve třídě BGC/C podle klasifikace organizace Southern California Timing Association. Dosavadní maximum má hodnotu 208,572 mil za hodinu (335,5 km/h). Doposud nejrychlejším volkswagenem byl Beettle LSR, jenž, rovněž v Boneville, dosáhl 330,11 km/h.

S tou sériovostí to samozřejmě není třeba brát tak úplně vážně. Do vozu byl instalován přeplňovaný čtyřválec TSI, vyšlechtěný na úžasných 500 koní. Také interiér prošel odtučňovací kúrou a obsahuje pouze nezbytné ovládací prvky, sedačku řidiče s bezpečnostním pásem a ochranný rám.

Specialisté z firmy THR Manufacturing, kteří na tomto projektu s VW spolupracovali, dále výrazně snížili světlou výšku, použili zvláštní kola a pneumatiky, vhodné pro solí prosycený povrch trati, a v neposlední řadě zabudovali do zádi dva brzdící padáky. Automobil dostal při této příležitosti také originální design karoserie.

Komentáře ke článku