Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Služba Škoda Connect byla rozšířena

Služba Škoda Connect byla rozšířena

Lze ji nyní využít i v elektromobilech

Služba Škoda Connect umožňuje zjišťování dat o vozidle v angličtině. Česká automobilka ji nyní dále rozšířila.

Pomocí hlasového asistenta Alexa Skill od Amazonu se lze teď dotazovat i na specifické informace, týkající se elektromobilů. Alexa rozumí vedle němčiny, angličtiny a francouzštiny také španělštině a italštině. Dá se tak kupříkladu prozkoumat kondice lithium-ionové baterie i odpovídající dojezd na elektrický pohon. Hlasovým povelem se může také před plánovaným odjezdem zapnout klimatizace nebo topení, případně spustit a ukončit nabíjení.

Další novinkou je systém Google Home Škoda Connect Action. Sdělí například typ a motorizaci vozu a poskytne report o jeho stavu. Nahlásí momentální hladinu oleje i termín jeho příští výměny, potřebu servisní kontroly nebo množství paliva v nádrži. Dostupné jsou rovněž údaje o ujeté vzdálenosti, průměrné spotřebě a rychlosti, z počítadla kilometrů a o aktuální pozici. Odpovědi se nám dostane i na otázku, zda jsou všechny dveře i okna zavřeny, světla vypnutá a automobil zamčený.

Komentáře ke článku