Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Fabia v modernizované podobě

Škoda Fabia v modernizované podobě

Úspěšný model s osvěženým designem a novou technikou

Čtyři roky po uvedení třetí generace na trh prošla Škoda Fabia ve verzích hatchback i kombi modernizací, která přinesla nové designové prvky a technické novinky. Fabia poprvé nabízí LED přední světlomety, LED zadní skupinové svítilny a osmnáctipalcová kola z lehké slitiny, dostupná pro karosářskou verzi hatchback. Novou podobu dostal sdružený panel přístrojů. Rozšířila se i nabídka asistenčních systémů a prvků Simply Clever.

 

Přehled novinek

Design
Příď, záď a maska chladiče mají dynamičtější výraznější vzhled. Nabídka kol z lehké slitiny nově zahrnuje i osmnáctipalcová, která jsou k dispozici pro hatchback.

Díky ColourConceptu si mohou zákazníci individuálně přizpůsobit barevné provedení vozu volbou černé, bílé nebo stříbrné střechy, předních sloupků, vnějších zpětných zrcátek a kol z lehké slitiny.

Škoda Fabia 2018

Pohonné jednotky
Nabídka motorů zahrnuje jen zážehové tříválce o objemu 1,0 l - jeden MPI a dva s přeplňováním TSI, jejichž výkon sahá od 55 kW (75 k) do 81 kW (110 k). Oba motory TSI jsou nově vybaveny filtrem pevných částic. Motor 1,0 MPI o výkonu 44 kW (60 k) naběhne v průběhu roku.

Škoda Fabia 2018

LED technologie
Na českém trhu mají všechny vozy Škoda Fabia ve standardní výbavě LED světla pro denní svícení. LED přední světlomety a LED zadní skupinové svítilny jsou součástí standardní výbavy pro stupeň Style a pro verzi Monte Carlo.

Asistenční systémy
Nabídka prvků aktivní a pasivní bezpečnosti se rozrostla o nové asistenční systémy, které pomáhají řidiči při změně jízdního pruhu, vyjíždění z parkovacího místa a přepínání mezi dálkovými a potkávacími světly.

Interiér
Přístrojové desce vévodí přepracovaný sdružený panel s novým vzhledem lépe čitelných kruhových přístrojů a displejů. Celkový dojem umocňují nové dekorační prvky a kvalitnější materiály. V závislosti na výbavovém stupni mají sedadla dvoubarevné vzory potahových látek nebo mohou být potažena kombinací mikrovlákna Suedia a látky.

Škoda Fabia 2018

Infotainment
Systém Amundsen nabízí prostřednictvím služeb Infotainment Online funkce konektivity, Wi-Fi hotspot a díky Škoda Media Command 2.0 propojení až se dvěma tablety ve voze. Služby Škoda Connect umožňují díky smartphonu, chytrým hodinkám nebo přes webové rozhraní na dálku vůz zamknout a odemknout. Novinkou v nabídce je systém Swing Plus s 6,5“ barevným displejem.

Škoda Fabia 2018

Simply Clever
Nové jsou dva USB konektory pro cestující na zadních sedadlech nebo odnímatelná LED svítilna v zavazadlovém prostoru u kombi.

Základní cena
Proti dosavadní podobě byla standardní výbava obohacena o klimatizaci, elektrické ovládání předních oken i vnějších zpětných zrcátek, autorádio Blues, palubní počítač, světelný asistent a další položky v hodnotě více než 30 000 Kč. Základní cena začíná na 259 900 Kč za verzi Active 1,0 MPI/44 kW, která ale bude k dispozici až v průběhu druhého pololetí letošního roku. Základní cena při uvedení na trh je tedy 294 900 Kč za hatchback s motorem 1,0 TSI/70 kW. Cena kombi je o 14 000 Kč vyšší.

Škoda Fabia 2018

Komentáře ke článku