Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Aston Martin DBX na prvních fotografiích

Aston Martin DBX na prvních fotografiích

Luxusní SUV od výrobce sportovních automobilů již příští rok

Britský výrobce sportovních vozů již brzy vstoupí do světa segmentu SUV. Původní zvěsti o názvu Varekai se nepotvrdily a Aston pro svůj nový vůz zvolil zkratku DBX. Model je momentálně ve fázi testování. Na peněženky movitých zákazníků má v plánu zaútočit již na konci příštího roku, kdy začne sjíždět z nově vyrobené továrny ve Walesu. 

DBX má za sebou jízdu v nově vyvinutých testovacích simulátorech. Nyní prochází náročným testováním, kdy jezdci poprvé v historii automobilky mění hladký asfaltový povrch za terén. Offroad jízdy probíhají u velšské vesnice St Athan, kde se DBX nově vyrábí. Model, který vychází z konceptu vysokého GT, jež se představilo na ženevském autosalonu v roce 2015, se bude testovat po celém světě, v těch nejnáročnějších podmínkách. Nesmí ho zastavit poušť ani Arktida. 

Vůz by měl sdílet platformu s další žhavou novinkou ze stáje Aston Martin, znovuzrozeným sedanem Lagonda, který se má stát plně elektrickým luxusním plavidlem. Jeho výroba začne v roce 2021. I DBX čeká elektrická budoucnost, ze začátku si však bude muset vystačit s tím, co už má Aston vyzkoušené. V motorové nabídce se tak objeví dvanáctiválce vlastní produkce a osmiválce od AMG. 

Aston Martin DBX bude bezpochyby velmi pohledné a luxusně vybavené SUV. Nebude to však mít lehké, do boje půjde proti Lamborghini Urus a novému SUV od Ferrari. To momentálně prochází fází vývoje a má se jmenovat  Purosangue, což znamená plnokrevník. Automobilky, které spolu bojoval\ na poli supersportů, se teď chystají rozdat si to v segmentu SUV. Uvidíme, jak si nováčci povedou.

 

Komentáře ke článku